Een peeling in de zomer: kan dat?
Regelmatig krijg ik de vraag of een peeling mag in de zomer? Lange tijd was het verhaal dat een peeling in de zomer niet kon, vanwege de schade die zonlicht kan aanbrengen op je net gepeelde huid. Inmiddels zijn zowel de technieken als de producten veranderd en is het antwoord: ja, je kunt een peeling ondergaan in de zomer. Bij The Peeling Clinic geef ik peelings van Medik8 en Mesoestetic. Ook kun je in de zomer prima een microneedling behandeling ondergaan.
Een peeling in de zomer
In de zomer ontstaan veel huidproblemen en daarom is het belangrijk dat je juist in de zomermaanden goed voor je huid blijft zorgen. Na een peeling is je huid wel gevoeliger voor uv-straling en daarom is een goede SPF heel belangrijk. Een peeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcelen
De huid is na de peeling gevoeliger voor uv-straling en daarom is het belangrijk om haar goed te beschermen. Een peeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je huid is daardoor direct na de peeling extra kwetsbaar en moet goed beschermd worden. Hierover vertel ik verderop in dit artikel meer. Laten we eerst eens kijken wat er precies gebeurt met je huid in de zomer.
Dit gebeurt er met je huid in de zomer
In de zomer maakt jouw huid meer dode huidcellen maken om zich te beschermen tegen de zon, waardoor je huid dikker wordt en talg niet goed uit je poriën komt. In eerste instantie lijkt bijvoorbeeld acne minder te worden, maar door het dikker worden van de huid krijgen veel mensen na de zomer juist veel meer last van een vette huid, grove poriën en een uitbraak van puistjes of ontstekingen (acne). Daarnaast maakt je huid meer pigment aan en krijg je misschien last van pigmentvlekken. Door de zon is er veel melanine aangemaakt in je huid, waardoor er donkere plekjes ontstaan. Bij de één zijn het een paar kleine plekjes, terwijl bij een ander het hele gezicht en decolleté bedekt zijn.
Je huid beschermen tegen de zon
Je wilt het liefst niet verbranden en met een mooie teint door de zomer heen. Dan is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen uv-straling. Wist je dat dit ook belangrijk is als het bewolkt is? Uv-straling is zo sterk, dat het zo door de wolken heen komt en je huid alsnog kan verbranden. Gebruik altijd een SPF van minimaal factor 30 dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Bij voorkeur een product dat breedspectrum bescherming biedt, dat betekent dat je beschermd bent tegen zowel uv A- als uv B-straling.
Bekijk hier alle zonbescherming van The Peeling Clinic.
Een gezond bruin kleurtje is eigenlijk niet gezond
De tijd van urenlang bakken op het strand en een diepbruine kleur lijkt al jaren achter ons te liggen. De zonktracht is de afgelopen jaren sterk toegenomen, net als het aantal mensen met huidkanker. Het bruine kleurtje dat je vroeger veel zag en waarvan mensen zeiden dat het er zo lekker gezond uitzag, is dus eigenlijk helemaal niet zo gezond. Vaak heb je dan te maken met pigmentvlekken en de kans op huidkanker neemt aanzienlijk toe.
Goed voorbereid van start met een peeling in de zomer
Na een peeling krijg je van mij uitgebreide nazorginstructies. Zo weet je precies wat je wel en niet kunt doen na een peeling in de zomer. Je leest de nazorginstructies ook terug op de website.
Ik hou altijd rekening met het seizoen en jouw wensen qua huidverbetering. Heb je last van pigmentvlekken, maar je bent toch veel buiten, dan kies ik voor een lichtere peeling of bijvoorbeeld de bio-Algen peeling of de Age Element Peel. In het najaar en de winter gaan we dan intensiever behandelen. Met bijvoorbeeld de Cosmelan behandeling.
Wil je meer weten over een geschikte peeling in de zomer? Neem dan contact met me op, ik adviseer je graag!