Fabels en feiten over peelings
Over peelings bestaan veel fabels, waardoor je het misschien spannend of eng vindt om je huid te laten peelen. Ik zet graag een aantal fabels en feiten over peelings op een rijtje, zodat je weet wat je kunt verwachten en welke informatie je niet hoeft te geloven.
Fabels en feiten over peelings
Bij een peeling denk je misschien aan een hele heftige behandeling, waarna je een tijdje de deur niet meer uit kunt, omdat je huid moet herstellen. Of je denkt juist aan een lichte behandeling waar je niets van merkt. Wat is nu waar en wat moet je weten voor je aan een peeling begint?
Wat is onjuiste info over peelings?
We beginnen met de fabels: wanneer kun je een peeling het beste ondergaan en is een chemische peeling echt chemisch?
Fabel: een peeling mag alleen in de winter
Vroeger kon je beter helemaal geen peelings doen in de zomer, vanwege de blootstelling aan de zon. Inmiddels is dat iets veranderd en kan een losse behandeling prima in de zomer. Wil je echt een intensieve kuur met peelings die bestaan uit zuren, dan raad ik je aan om dit in het najaar of de winter te doen. De zon is dan minder sterk en fel, waardoor je onnodige zonschade die het herstel belemmert voorkomt.
Fabel: na een chemische peeling kan ik de deur niet uit
De peelings van The Peeling Clinic hebben een time relaese technology. Dat houdt in dat de zuren gecontroleerd vrijkomen in de huid en er dus geen heftige reactie zal plaatsvinden. Daardoor kun je prima naar buiten. Je kunt een lichte afschilfering verwachten, je huid kan er rood uitzien en strak aanvoelen. Met de juiste nazorg is dit snel onder controle. Don’t worry…je hoeft je dus niet ziek te melden na een chemische peeling.
Fabel: een chemische peeling is chemisch
Een chemische peeling is niet chemisch. De term wijst op de reactie die in de huid plaatsvindt en niet op het zuur dat gebruikt wordt. Ik gebruik salicylzuur, amandelzuur, melkzuur, glycolzuur of fruitzuren voor de peelings. Salicylzuur is afkomstig van de boomschors van de wilg en glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet. Elk zuur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en er is voor ieder huidtype een passende peeling beschikbaar.
Fabel: een peeling doet pijn
Door de time release technologie worden de zuren langzaam afgeleverd, waardoor je huid minder overweldigd raakt. Op die manier ervaar je juist minder tintelingen en meer comfort en geen pijn. Je huid kan wel warm aanvoelen, alsof je iets te lang in de zon gelegen hebt, maar dit gevoel is vaak direct na de behandeling alweer verdwenen.
Fabel: je ziet meteen resultaat na een peeling
Een peeling zet je huid aan het werk. De eerste week na de peeling is je huid droger, roder en voelt ze wat strakker aan. Heb je acne? Dan kunnen de ontstekingen eerst erger worden. Vaak zie je pas na een week verbetering in je huid, als je je huid thuis op de goede manier behandelt met de thuisverzorgingsproducten van bijvoorbeeld Medik8. Een goede voorbereiding draagt ook bij aan het resultaat.
Fabel: je moet een probleemhuid hebben voor een peeling
Je hoeft niet per se een huidprobleem te hebben om een peeling te ondergaan. Een peeling werkt ook preventief om je huid zo lang mogelijk gezond en mooi te houden. Zo kun je dus ook het verouderingsproces van de huid vertragen.
Fabel: door een peeling wordt je huid dunner
Met een peeling stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen, dus met een peeling die is aangepast aan jouw huidtype en/of huidprobleem, wordt je huid juist steviger, voller en gladder. Met een behandelplan op maat zorgen we dat je huid krijgt wat ze nodig heeft.
Dit moet je weten over peelings
Nu je weet wat de fabels zijn, gaan we door met de feiten. Wat is wel waar als het om peelings gaat?
Feit: een peeling vermindert acne, fijne lijntjes en pigmentvlekken.
Een peeling is een van de meest effectieve behandelingen voor het verminderen van acne, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Door het verwijderen van dode huidcellen, verandert je doffe, vale huid in een mooie, stralende en jonge huid. Fijne lijntjes en vlekjes zijn dan minder zichtbaar, ontstekingen verminderen en littekens worden zachter.
Feit: een peeling kan ook bij een vochtarme gevoelige huid.
Een peeling zorgt ervoor dat je huidbarrière sterker wordt. Je huidbarrière beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor is je huid juist in staat om vocht beter vast te houden. Daarnaast verstevigt die huidbarrière de bloedvaatjes in de huid. Als je last hebt van rosacea of couperose is een peeling op maat een hele goede behandeling.
Feit: laat een peeling alleen doen door een professional
Hier heb ik verder weinig aan toe toevoegen ;-). Ik ben niet voor niks The Peeling Clinic, dus je weet waar je in goede handen bent! Je wilt goed voor je huid zorgen en daarom is het belangrijk om haar door een deskundige te laten analyseren en behandelen.
Feit: Na een peeling moet ik altijd een zonnebrandcrème gebruiken
Dat klopt helemaal. En niet alleen na een peeling, maar 365 dagen per jaar zou je een zonbescherming moeten gebruiken, ook als de zon niet schijnt en in de winter. Begin zo jong mogelijk met een zonbeschermer, je huid zal je dankbaar zijn.
Hopelijk ben je weer een stuk wijzer over peelings. Ben jij benieuwd wat een peeling voor jouw huid kan doen? Stuur me een berichtje, ik adviseer je graag!